Lev_t_n tuhk_m_ tekee _tsestään m_rttyyr_n

Dingo: Levoton tuhkimo

Kuten nokkelimmat jo otsikon Onnenpyörä-tyyppisestä pähkinästä päättelivät, nyt mennään Suomi-rockin jännittävään maailmaan. Biisiin, jota kukaan ei ole koskaan kuullut.

Dingo lienee yleisemmin mielletty naispuolisten suosikiksi, ainakin mitä kuvat yleisöstä kertovat, varsinkin sieltä ensimmäisen vaiheen ajoilta, 1980-luvulta. Itse en tuolloin vielä paljon Dingosta perustanut, koska satuin syntymään vasta 1984. Jostain kummasta liikkelle lähtenyt Dingo-vaihe iski kuitenkin elämääni joskus ala-asteella, siinä Dingon toisen tulemisen aikoihin. Muistan nimittäin kuunnelleni esimerkiksi hittejä Perjantai ja Elämäni sankari.

Koska Dingoa piti saada kuunnella aina, piti sitä saada tallennettuna itselle. Tämä tapahtui tuohon aikaan tietenkin niin, että sitä nauhoitettiin C-kasetilta toiselle, osa serkulta, osa äidin työkaverilta. Ja ai että sitä sitten kuunneltiin.

Dingon yksi suurimpia hittejä, ellei suurin, on Levoton tuhkimo. Se on edelleen aivan yhtä kova biisi kuin silloin aikanaan. Voisi kutsua jopa klassikoksi, eikä varmasti menisi pieleen. Kuten Daruden Sandstorm, myös Levoton tuhkimo pitäisi jokaisen tässä maassa tunnistaa ensimmäisestä rummun iskusta, viimeistään toisesta. Taas olisi opetussuunnitelmaan lisäämistä. Ja onhan se synariffi niin legendaarinen korvamato, että ei ole järkeä.

Tätä kirjoittaessani ja Youtubea kaivellessani törmäsin myös siihen tosiasiaan, että Levottomasta tuhkimosta on tehnyt version myös joku nevöhööd Janissa Tähti, mukana kukapa muukaan kuin Tauski. Just.

Kommentit