Transsiklassikko

Energy 52: Café Del Mar

Hypätäänpä tänään ensimmäisen kerran trancen maailman oikein kunnon klassikon voimalla. Kai tämä on se klassikoiden klassikko tästä genrestä.

Energy 52:n Café Del Mar on, kuten sanottu, ehkä isoin tranceklassikko koskaan. Ainakin sellainen käsitys minulle on jäänyt. Mitään hajua ei ole, missä olen tämän ensimmäisen kerran kuullut, mutta se on toki ollut paljon alkuperäisen julkaisun – joka Wikipedian mukaan tapahtui 1993 – jälkeen.

Ei ole ihme, että Café Del Mar on jäänyt elämään omassa genressään niin vahvasti. Se on aivan helvetin kova biisi, jota on hankala kuunnella tajunnan räjähtämättä ja karvojen nousematta pystyyn. Yksinkertainen on kaunista.

Tämä biisi on todellakin jäänyt elämään. Siitä kertoo esimerkiksi edellä mainitun Wikipedia-sivun (epätäydellinen) lista biisistä tehdyistä remixeistä. Niitä on julkaistu vuosien varrella aivan järjetön kasa ja lisää taitaa tipahdella aina silloin tällöin. Versioita on ambientista housen kautta vaikka mihin. Yksi versio soitettiin myös Classical trancelations -konsertissa Helsingin Musiikkitalossa Helsingin kaupunginorkesterin toimesta. Valitettavasti en päässyt paikalle, mutta onneksi tallenne konsertista on Areenassa katsottavissa toistaiseksi.

Kommentit