Ne vei mun sanomalehden!

Army Of Lovers: Israelism

Nyt on taas niin ysärihitti, että!

Minä taisin oikeastaan tämänkin löytää kunnolla vasta vähän myöhemmin, vaikka kyllä sitä silloin aikanaankin jostain kuuli. Ja kovasti herätti hilpeyttä tuo tähän biisin aina liitetty vitsi sanomalehden viemisestä. Hah, hauskaa se on edelleen.

Isralism on biisinä melko perus ysäriä, mutta ei sen muuta tarvitse ollakaan. Biisin heprankielinen rallatus on lainattu ilmeisesti jostain vanhasta juutalaisten kansanrunosta/-laulusta, jota muun muassa Helmut Lotti on laulellut. Toisaalla taas arveltiin biisin olevan alunperin jostain saksankielisestä tupakkamainoksesta. Ota näistä selvää. En ole juutalaisen enkä hepreankilisen musiikin suurtuntija. Kaivakoon lisää tietoa ken tahtoo ja harrastakoon lähdekritiikkiä.

Army of Loversin musiikki on ilmeisesti kiristänyt jonkin verran kukkahattuja aikanaan. The Gods of earth and heaven -albumi, jolta tämäkin biisi löytyy, jäi nähtävästi julkaisematta Yhdysvalloissa kokonaan, kun bändi ei suostunut levyttämään siitä kevyempää versiota. Kyllä kai esimerkiksi tämän biisin sanat joku voi loukkaavana ottaa, että sikäli en ihmettele. Myös bändin musiikkivideoita on ilmeisesti hyllytetty muutamia MTV:llä.

Kommentit