Tämä on Big Brother, rikotte sääntöjä

Suburban Tribe: While the world awaits

Big Brother -tosi-tv sai suomalaisen versionsa vuonna 2005. Ensimmäistä kautta en katsonut, koska kuuluin tuolloin heihin, joiden mielestä taloon suljettujen ihmisten katsominen televisiosta oli täysin järjetöntä touhua.

Sitten tuli toinen tuotantokausi. Tylsyyksissäni katsoin sattumalta avausjakson, jossa uudet asukkaat laitettiin taloon. Totesin, että ehkä tätä voisi alkaa seuraamaan, edes vähän. Ensimmäisen viikon jälkeen hankin 24/7-palvelun, jotta pystyin katsomaan talon tapahtumia livenä vuorokauden ympäri. Olin koukussa. Pa(r)h(a)immillaan päiväni rytmittyivät BB-talon mukaan: Jätin striimin yöksi auki ja heräsin aamulla, kun stereoista kajahti "Tämä on Big Brother, hyvää huomenta! Kylpyhuoneessa on nyt lämmintä vettä."

Muutaman kauden seurasin tiiviisti. Jossain vaiheessa 24/7 jäi pois, eikä yhden jakson missaaminen kaatanut maailmaa. Pari viimeistä kautta taisi jäädä katsomatta kokonaan.

Ensimmäisellä kaudella BB:n tunnusmusiikki oli käsittääkseni sama kuin Suomessakin näytetyssä brittiversiossa. Kaudelle 2006 tunnariksi oli valittu Suburban Triben While the world awaits. Se jäikin sitten vahvasti mieleen.

While the world awaits on muutenkin hyvä biisi, mutta minulle sen merkitys tiivistyy Big Brotheriin, jota ilman olisin tuskin tiennyt koko biisiä. Bändin muusta tuotannosta ei ole mitään käsitystä. Nykyään tätä biisiä kuunnellessa mieleen muistuu paljon ihmisiä ja tapahtumia talosta. Kaki, Sari, Mira, ketä näitä nyt oli. Oi niitä aikoja.

Jostain syystä myöhempien kausien tunnareista en tähän hätään muista yhtään. Ehkä ne palautuisivat mieleen, jos jaksaisin kaivaa jostain.

Kommentit