Lasersäde

Dirt Crew: 808 lazerbeam

Jahas, tämän päivän kipaletta ei valitettavasti löytynyt Youtubesta. Tai no tavallaan löytyi, Google-haun kautta, mutta video ei ollut käytettävissä. No, mukana kuitenkin Spotify ja Soundcloud, eiköhän niillä pärjätä.

Joskus aikanaan – biisin julkaisuajasta päätelleen vuoden 2004 tienoilla – YleX:n Tiistain tanssi-illan toisella puoliskolla DJ–juontajina vaihtelivat muistaakseni Jori Hulkkonen, Leena Lehtinen ja ehkä joku muukin. Kuuntelin tuota ohjelmaa joskus sen trancemman ja housemman ensimmäisen puolikkaan jälkeen, vaikka musiikki oli usein makuuni vähän liian… diippiä.

Sieltä kuitenkin bongasin tämän, Dirt Crew's 808 lazerbeam -biisin. Leena Lehtinen tämän siellä soitteli, ja fiilikseni oli sekoitus ihmetystä ja hämmentynyttä ihastusta. Toisaalta ajattelin, että kuka saatana kuuntele NÄIN jumittavaa biisiä, toisaalta taas sain itseni nauttimasta musiikista pää nytkyen.

No, kaivoin sitten biisin vähän niinkuin puoliksi vitsillä internetin kätköistä, poltin autoon levylle ja aiheutin kyydissä olijoille harmaita hiuksia. Joskus tosin kävi niin, että kun ensin oli biisi haukuttu tylsäksi paskaksi, kommentin sanoja huomasi rytmin vievän pään, käden tai muun ruuminosan mukanaan. On nimittäin mukaansatempaava tuo biitti.

No joo, tuolloin en itsekään kuunnellut tätä kovin vakavissani. Enhän minä nyt tällaista oikeasti kuuntelisi koskaan! Ajan kuluessa on mieli muuttunut, ja olen löytänyt deepimmän, rauhallisemman ja jopa minimaalisen teknon ja housen. Eikä tämä ole todellakaan edes jumittavin biisi, josta pidän ihan oikeasti.

Kommentit