Ripustettu ylös

Madonna: Hung up

Kai Madonnankin pitää tälle listalle päästä, vaikken suuri fani koskaan ole ollutkaan.

Madonna on Madonna. Täti se jaksaa vieläkin painaa, vaikka on painanut jo jonkin aikaan. No, mikäs siinä. Madonnalta on muutama biisi jäänyt itselleni mieleen muita paremmin. Hittejä tietenkin. Yksi niistä on Hung up.

Tämä biisihän lainaa Abbaa, tarkemmin ottaen heidän hittiään Gimme! Gimme! Gimme!, joka on sikäli kiinnostavaa, että Abbalta ei yleensä sämpläyslupia saa. Muistelen tämän biisin aikohin kuulleeni, että Madonna olisi ollut ensimmäinen, jolle lupa irtosi. Nyt asiaa tutkaillessani törmäsin kuitenkin Wikipediassa tietoon, että Madonna oli toinen luvan saanut. Ennen häntä lupa oli irronnut Fugeesille. Jännittävää.

Hung up itse asiassa vie minut taas sinne Lohtajan ampumaleirin ammusvaraston vartiokoppiin. Inttiaikoihin siis. Olin jälleen kerran siellä päivystelemässä täysin tarpeettomissa vartiotehtävissä ja kuuntelin YleX:ää. Muistaakseni Hung up oli tuolloin jos ei nyt ensisoitossa, niin aivan uusi biisi kuitenkin. Juontaja mainitsi ennen biisiä, liittyen tuohon Abban sämpläämiseen, jotain tähän tyyliin:

Minä vanhana Madonna-fanina ihmettelin, että miksi Madonnan pitää tyytyä lainaamaan Abbaa, kun varmasti olisi ominkin avuin pystynyt hitin tekemään. Mutta sitten ymmärsin vastauksen: Siksi, että Madonna pystyy siihen.

Kyseessä ei ole suora sitaatti vaan se on kaivettu hämärästä ulkomuistista. Kiinnostava huomio kuitenkin.

Olenko nyt jorissut tarpeeksi epäolennaisuuksia? Kyllä, olen. Eli Hung up on biisi. Iso biisi. Iso hitti. Ja se vie minut aina noihin aikohin, kun se kuului intissä radiosta, ja Voice pyöritti tiuhaan tahtiin biisin musiikkivideota, jossa Madonna-täti tanssii. Että näin.

Kommentit