Piirongin päällä vanha koulukuva

PMMP: Kovemmat kädet

Toissapäivänä kirjotin Vesalan Tequila-biisistä ja kerroin hieman vaikeasta suhteestani PMMP:hen. Totesin myös, että Kovemmat kädet -levyä tuli bändiltä kuunneltua paljonkin, mutta muuten en oikein jaksanut suuremmin innostua. Tässä nyt sitten materiaalia tuolta levyltä.

Levyn nimikkobiisi Kovemmat kädet on ehdottomasti yksi parhaista. Surullinen tarina, joka on tietenkin aina hieno juttu. Kuka helvetti iloista musiikkia jaksaisi kuunnella? No ehkä joskus, mutta kyllä se synkkyys toimii paremmin.

Musiikillisestikin Kovemmat kädet on vallan mainio, vaikka kokonaisuudessaan ei ehkä suosikkigenreäni. Mutta onhan tämä hyvin tuotettu ja sitä rataa.

Tuotanto itse asiassa lienee yksi syy, miksi en PMMP:n kuuntelua tämän levyn jälkeen jatkanut. Muistan kokeilleeni sitä seuraavaa levyä, Leskiäidin tyttäret, enkä jaksanut kuunnella juuri lainkaan, kun sanoista ei saanut selvää. Jotenkin kummasti miksattu. Tai ainakin minulle se oli todella rasittavaa. Pitäisi ehkä kokeilla joskus uudestaan. No, se siitä.

Kommentit