Kova kivi halleluja

Lordi: Hard rock hallelujah

Hirvaskankaalla on ABC-liikenneasema. Aiemmin paikalla oli legendaarinen Hirvaskankaan Esso, jossa tuli aikanaan hengailtua hetki jos toinenkin. Eräänkin kerran istuttiin siellä tupakkapuolella, lipitettiin Batterya ja kahvia ja pelattiin PhotoPlay-koneella mahjongia ja Onnenpyörää. Rahaa hävittiin tai voitettiin pelikoneilla siellä kopissa, jossa kesäisin oli hämmentävästi enemmän hyttysiä kuin ulkona.

Esson röökipuolella istuttiin myös silloin, kun Lordi toi kauan odotetun Euroviisu-voiton Suomeen. Alkukisa katsottiin kaverin luona, sitten jossain väliaikaohjelman aikaan muistaakseni siirrytiin "Hipalle". Eipä oltu ainoita, jotka olivat sinne käydessään jumittuneet jännittämään viisutulosta. Koko Esso räjähti valtaviin aplodeihin, kun pistelaskussa päästiin kohtaan, jossa Lordin voitto varmistui.

Jotenkin tuntuu, että ennen viisuja kaikki pitivät Lordia ihan paskana edustajana, mutta samat ihmiset sanoivat voiton jälkeen tienneensä koko ajan, että voitto tulee. Voin ihan rehellisesti myöntää, että en pitkään aikaan uskonut Lordin mahdollisuuksiin ja pidin sitä huonona vitsinä. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin kuulua enemmän ja enemmän ennakkosuosikkipuheita ja muuta, ja opin itsekin pitämään biisistä. Samalla käänsin kantani, ja aloin uskomaan voittomahdollisuuksiin.

Onhan tämä edelleen hieno biisi. Voitto tuli Suomeen, ja tämä biisi vie aina takaisin siihen tunnelmaan.

Kommentit