Muoviin kääritty jumala

Combichrist: God wrapped in plastic

Combichristia taas. Tämä oli luultavasti ensimmäisiä bändin biisejä, joita kuulin. Muistikuvieni mukaan varmaan Proteus on soitellut tätä jossakin setissään. Oli miten oli, tämähän on kivan synkkään matskua.

Twin Peaks on kulttisarja, joka on pitkään ollut katselulistallani. Olin silloin aikanaan liian nuori sitä katsomaan, mutta vuosien saatossa olen saanut käsityksen, että se on sarja, joka pitäisi olla nähtynä. Joitakin päiviä sitten aloitin sitten vihdoin katsomaan ja heti ensimmäisten minuuttien kohdalla hämmennyin, kun vastaan tuli jotakin tuttua.

On nimittäin tuo biisissä kuultava "Wrapped in plastic" Twin Peaksin ensimmäisestä jaksosta. Tykkään kovasti, kun joskus saa bongailla biiseissä käytettyjä puhesämplejä niiden alkuperäisistä lähteistä. Tai päinvastoin biisiä kuunnellessa huomata, että hei, tuohan on siitä leffasta. Siinä on jotakin hämmentävän tyydyttävää, kun löytää noita yhteyksiä.

Hämmentävää on myös se, että yhdestä puhutusta lauseesta voi tulla korvamato. On nimittäin pari päivää pyörinyt päässä "wrapped in plastic".

Harmittavasti Youtubesta ei löytynyt kuin luultavasti perunalla tai vastaavalla kuvattu liveveto biisistä, eli mennään pelkällä Spotifylla tänään.

Kommentit