Kotiintuleminen

Kanye West feat. Chris Martin: Homecoming

Joskus käy niin, että joku biisi, josta on aikanaan tykännyt paljonkin, unohtuu täysin ja nousee esiin pitkän ajan päästä.

Kanye West ei ole näytellyt elämässäni mitään roolia. Biisit eivät ole tuttuja, enkä seuraa lainkaan tätä kanyekardashianjennerwhatever-sirkusta. Yksi biisi on kuitenki jäänyt mieleen. Homecoming.

Radion kautta minä kai tähän aikanaan tutustuin ja ihastuin tuohon pianoriffiin. Ei täss oikeastaan mitään muuta hyvää olekaan. Mutta tuosta pianosta tykkään syystä tai toisesta aivan älyttömästi.

Kuuntelin tätä siis joskus silloin, kun tämä radiossa soi – julkaisuvuoden perusteella kai 2008–2009. Sen jälkeen tosiaan unohtui koko biisi piiiiiitkäksi aikaa, kunnes taannoin maratonkatsellessani Casey Neistatin vlogia, koin herätyksen. Vlogin tämän vuoden äitienpäiväspesiaalissa soi tästä biisistä sellainen tuutulauluversio. Hetken siinä raavin päätäni, kun en saanut mieleeni, mikä biisi on alunperin kyseessä, vaikka kuulosti niin kovin tutulta. Kommenteistahan se sitten selvisi, ja löysin biisin uudelleen.

Samalla selvisi myös, että tuutulauluversio on lähtöisin Rockabye Baby -levysarjasta, joka sisältää eri artistien ja bändien musiikista tehtyjä tuutulauluversioita. Jännittävää.

Kommentit