Mutsi

Rammstein: Mutter

Tähän väliin jotain raskasta.

Rammstein on taas nitä bändejä, etten koskaan ole suurin fani ollut, mutta ajoittain kuunnellut kuitenkin. Aikanaan tuli waretettua levyjä ja sillein. Luultavasti monille tulee Rammsteinista ensimmäisenä mieleen Du hast, joka on toki varsin mainio biisi ja olisi voinut vallan hyvin olla tällä listalla. Minulle kuitenkin Rammsteinin tärkein levy on Mutter, joten biisi on tuolta levyltä. Enpä tosin ole tainnut varsinaisesti tätä uudempia levyjä kuunnellakaan. Ehkä joku päivä. Hitit olen toki kuullut.

Mutter on kova levy edellen, ja pitkän pohdinnan jälkeen suurimmaksi suosikikseni nousee levyn nimikkokappale. Ihanan tuskaisen mahtavan raskasta ja kaikkea. Sinänsä jännä, että tykkään tästä niin paljon, koska yleensä metallissa nämä hitaahkot ja nimenomaan raskaat biisit eivät ole minu teekuppini. Mutta tämä toimii, eikä vähiten noiden jousien ansiosta.

Toinen vaihtoehto biisiksi samalta levyltä olisi ollut Mein herz brennt, mutta menin nyt kuitenkin näillä äitihommilla. Muitakin hyviä levyllä toki on – esimerkiksi Links 2 3 4 ja Sonne – mutta nämä kaksi nousevat ylitse muiden.

Saksan kielen taitoni rajoittuu lähinnä pornoleffojen vuorosanoihin, joten ylensä minulla ei ole juuri käsitystä, mistä bändi laulelee. Vasta tuossa juuri äsken ensimmäisen kerran ihan niin kuin ajatuksella vilkaisin Mutterin englanninnosta ja totesin, että kas, vallan on piristävää lyriikkaa. Tai sitten ei. No, eipä biisikään ole sieltä iloisimmasta päästä, ja se on vain hyvä se.

Kommentit