Häivytetty

Alan Walker: Faded

Nyt en taas tiedä, pitäisikö tämän biisin olla täällä blogissa vai ei, mutta onpa kuitenkin.

Alan Walkerin Faded aiheutti hämmennystä, kun kuulin sen ensin mielestäni monessakin Youtube-vidoessa ja sitten jossain vaiheessa radiossa ja ties missä, enkä yhtään tiennyt, mistä on kyse. Koska olin Youtubessa saanut sellaisen käsityksen, että kyseessä oli joku niitä vapaasti videoissa käytettäviä biisejä, niin ihmettelin, että mitäs sellainen radiossa tekee. Ei yleensä rojaltivapaa musiikki pyöri soittolistoilla.

Joskus sitten kavereiden avustuksella sain selville esittäjän ja biisin. Ja kas, biisi olikin oikeasti sekä vapaasti käytettävää taustamusiikkia että radiohitti. Tai no ainakin melkein. Se ilmaisena ja vapaassa käytössä oleva on siis nimeltään Fade, josta Walker sitten teki myöhemmin uuden version ja lisäsi nimeen d:n perään. Ja mukaan ilmestyi naislaulaja – instrumentaalikin on tarjolla – vaikka sinänsä biisi on sama. No joo, on se Faded paremmin tuotettu ja ainakin pianointro erottaa sen Fadesta, mutta kuitenkin.

Aluksi en lainkaan tykännyt lauletusta versiosta, mutta onhan sekin vallan hyvä. Itse asiassa tykkään laulajattaresta varsin paljon nykyään. Että niin, onhan tämä tällainen kivan rauhallinen ja mukava jumputus pimputus lallatus maximus soinnutus kierrätys.

Kommentit