Herra Kirkaspuoli

The Killers: Mr. Brightside (Jaques Lu Cont's Thin White Duke mix)

Nyt ollaan sillä osastolla, jota joku saattaa kutsua biisien raiskaamiseksi. Minä en, ainakaan enää nykyään. Pidän siitä, että biiseistä tehdään uusia, erilaisia versioita joko cover-versioina, remiksaamalla tai sämpläämällä. Tämä remix The Killersin Mr. Brightside -hitistä on yksi onnistuneimmista.

Alkuperäinen versiokin on hyvä, mutta tämä Jaques Lu Contin remix toimii itselleni paljon paremmin. On jotenkin hämmentävää ja hienoa, miten samasta biisistä voidaan tehdä käytännössä eri biisi, jossa on täysin erilainen tunnelma kuin alkuperäisessä. Yleensä tilanne on ehkä toisinpäin, mutta tässä tapauksessa remix on paljon rauhallisempi ja pehmeammän kuuloinen. Remixistä on karsittu se rock, joka on korvattu kivoilla koneellisemmilla saundeilla. Ei siis ihme, että tykkään.

Varma en ole, missä tähän versioon törmäsin, mutta muistelen sen olleen YleX:n muinaisessa Tanssitiistai-ohjelmassa – vai mikä lie Tiistain tanssi-ilta se virallisesti olikaan. Luultavasti kuulin jopa ensin tämän remix-version, jonka jälkeen tutustuin alkuperäiseen. Oli miten oli, molemmista tykkään, mutta tästä enemmän.

Kommentit