Miu mau

PMMP: Nelja kissanpoikaa

En usein kulje lastenlaulujen maailmassa, mutta välillä kuitenkin.

Voisi luulla, että kun kyseessä on lastenlaulu, muistaisin sen lapsuudestani. En muista. Olen ehkä kuullut, mutten kuunnellut, kai. Löysin Neljä kissanpoikaa vasta PMMP:n Puuhevonen-levyn myötä. Kyseessä on alunperin paljon vanhempi kappale. Ensilevytys taitaa olla vuodelta 1955, esittäjinä Georg Malmstén ja hänen tyttärensä Ragni.

Mitä Neljä kissanpoikaa siis tekee tällä listalla? Sitä, että se on aivan helvetin hieno biisi. Hauska, menevä, tarttuva. Tarkoitan tässä (erityisesti) tätä PMMP:n erittäin onnistunutta versiota. Tuotanto ja sovitus ovat vallan mainioita, ja lopputuloksen kruunaa Paulan ja Miran eläytyminen tarinaan, joka on varsin opettavainen.

Suhteeni PMMP:hen oli aina jotenkin kompleksinen. Tykkäsin, mutta en sitten kuitenkaan kovin paljon, yleensä. Palaan asiaan myöhemmin. Puuhevonen-levyä kuuntelin kuitenkin paljon, yleensä autossa. Palaan yhä satunnaisesti rallattelemaan Neljää kissanpoikaa ja muutamia muita kappaleita. Jos joskus saan lapsia, he kuuntelevat lastenlaulunsa PMMP:ltä. Piste.

Kommentit