Skappodäpödi piudapudidi pämpylidipidipi

Scatman John: Scatman

Ja heti sanomalehden viemisen perään jälleen yksi ysärihelmi.

Scatman ei liene paljon esittelyjä kaipaa. Aikansa legendaarisimpia biisejä. Asialla oli artisti nimeltä Scatman John. Miehen myöhemmät biisit eivät kai koskaan keränneet yhtä paljon suosiota kuin tämä hitti.

Tähän väliin hieman suomalaista radiohistoriaa. Radio Jyväskylän ohjelmistossa oli aikanaan Luurijukeboxi. Idea oli, että huoltoasemilta ja vastaavilta sai napata mukaan ohjelman biisilistan. Sitten soitettiin muistaakseni numeroon yhdeksänseitsemänsataajotain, näppäiltiin toivebiisin tunnusnumero listasta ja tadaa, biisi soi kohta radiossa. Kyseinen ohjelma oli tuohon aikaan viimeisen päälle huipputeknologiaa, sinne kun ei edes vanhan mallin veivattavalla puhelimella voinut soittaa, eikä edes kaikilla näppäinpuhelimilla. Piti olla äänitaajuusnäppäinpuhelin tai jotain. Huh huh. Ohjelma pyöri muistaakseni illasta yön yli aamuun asti. Sitä sitten mutsin kanssa kotona kuunneltiin, joskus kai melko myöhäänkin.

Miten Luurijukeboxi liittyy Scatmaniin? Siten, että se soi kyseisessä ohjelmassa. Paljon. Todella paljon. Ohjelmassa oli rajoitus, että saman biisin kahden soittokerran välillä oli vähintään puoli tuntia. Ja Scatman soikin sitten melko tarkasti puolen tunnin välein. Aina sen sinne joku toivoi.

Kommentit