Kauniita juttuja

Andain: Beautiful things

On klassikoita, on trancea ja on tranceklassikoita.

Andainin Beautiful things on sieltä jostain allekirjoittaneen elektronisen musiikin alkuajoilta. Missä lie netistä ladatussa Tiëston setissä alunperin tullut vastaan, en muista tarkempia yksityiskohtia. Mieleen se on kuitenkin jäänyt, todella vahvasti.

On nimittäin sellainen biisi, että tuota. Tranceksi saundeiltaan melko luomua, mutta se onkin osa tämän tunnistettavuutta. Kompin ja bassolinjan kun pari kertaa kuulee, niitä ei heti unohda ja ne kyllä tunnistaa sekunneissa, kun myöhemmin jossain tulevat vastaan. Hirveän hyvältä kuulostaa, kyllä. Siihen päälle vielä tuo kaunis naislaulu, niin huh huh. Kaunista, aivan helvetin kaunista.

Minulle tästä biisistä on tärkein nimenomaan tuo suosituin ja tunnetuin Gabriel & Dresden remix, josta tässä postauksessa on mukana radioversio. Ken haluaa kuunnella sen kokopitkän lähes 11-minuuttisen, löytää sen täältä. Muista versioita en oikeastaan kokeilumieltä lukuun ottamatta ole edes kuunnellut, mutta niitähän riittää. Wikipedia listaa vaivaiset 21 virallista versiota, joiden joukosta löytyy näköjään suomalaisvertakin. Päälle kun lyödään vielä epäviralliset remixit ja bootlegit, niin kokonaisluku voi olla paljonkin.

Remixejä selaillessani törmäsin Dapa Deepin versioon, joka ei kuulostanut lainkaan pahalta. Wikipedian kautta törmäsin myös Andainin 2010 Youtube-tililleen lataamaan, aivan jumalaiseen pianoversioon biisistä. Voi herran jestas, että on hieno!

Kommentit