Mä en taivu alla paineen

Dacia: Kuin teräs

Törmäsin Daciaan muistaakseni jotenkin DJ Rx:n kautta. Kuuntelin tuolloin Rx:n tuotoksia muun Finrg-materiaalin ohella, ja Rx oli tehnyt remixin jostakin Dacian biisistä. En kyllä edes muista mistä, enkä jaksanut selvittää. Olisiko ollut Seikkailija. Oli miten oli.

Tykästyin hetkellisesti kovastikin Musiikki on energiaa -albumiin. Erityisesti tykkäsin Kuin teräs -biisistä. Muita mainioita veisuja olivat/ovat muun muassa Salaisuus ja Peilikuvaihminen.

Ei kai tässä mitään sen ihmeellisempää ole, hyvin tuotettua dancea. Tykkään edelleen. En tiedä, mitä Dacialle tapahtui ensimmäisen levyn jälkeen. Enpä ainakaan uuteen materiaalin ole törmännyt. Se ei tietenkään tarkoita, ettei sitä olisi. Jos kiinnostaa, ota selvää.

Muistan erityisesti yhden hetken, jolloin tätä biisiä, ja koko levyä, kuuntelin. Istuin vuosimallin 1990 Toyota Corollassani Kaustisilla – vai Kaustisella, miten helvetissä taipuukaan. Olin kuskaamassa äitiäni ja tätiäni Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Heidän nauttiessaan kansanmusiikista kävin Kokkolassa heilumassa kameran kanssa, enkä silloinkaan osannut ottaa kuvia. Illalla sitten odottelin heitä kotimatkalle, istuin autossa jossakin parkkipaikalla ja kuuntelin Daciaa kesäillassa.

Kommentit