Tyhmä

N'to: Stupid (Traumer Long Way mix)

Silmät painuvat kiinni. Pää alkaa heilua kevyesti musiikin tasaiseen tahtiin. Musiikin, joka vie lähes kahdeksitoista minuutiksi jonnekin kauas pois hypnoottisuudellaan.

Edellinen kappale kuvaa tilannetta, kun kuuntelen tämän päivän biisiä.

N'ton Stupid (Traumer long way mix) lumoaa minimalistisuudellaan ja eeppisyydellään. Oikeastaan se on koko ajan samaa, mutta toisaalta se kehittyy ja muuttuu juuri sopivasti. Koko biisin ajan toistuu se kolmea säveltä toistava kuvio, mutta silti se etenee ja etenee.

Törmäsin tähän biisin joskus, kun tutustuin minimalistisemman housen, teknon ja minkälie maailmaan. Ja jumalauta, että rakastan tätä biisiä. Nimenomaan siis tätä remixiä siitä. Tämän biisin kohdalla kävi niin, että N'to:n alkuperäistä versiota en ole kuunnellut oikeastaan ollenkaan, mutta tämä Traumerin versio on ollut soitossa paljon.

Tämä oli yksi ensimmäisiä biisejä, jotka listalle päätyivät. Tästä oli tarkoitus kirjoittaa jo aiemmin, mutta se perkele meni katoamaan Spotifysta. Meinasi itku tulla. Ajattelin, että jospa se sinne joskus palautuisi, joten venytin blogiin laittamista. Ja kas kummaa, kun eilen koittikin ilon päivä. Hallevitunlujaa! Siellä se oli.

Youtuben kommenttiosiossa jotkut olivat vahvasti sitä mieltä, että tämä versio olisi jonkin sortin halpa kopio James Holdenin remixistä Nathan Faken biisistä The sky was pink. Kävin kokeilemassa kyseinen biisin ja pakko myöntää, että onhan niissä samankaltaisuutta, paljonkin. Mutta en minä tässä sormilla lähde osoittelemaan.

Kommentit