Hyvää syntymäpäivää, minä

The Crüxshadows: Birthday

Kyllä, on minun syntymäpäiväni. Kolmannesvuosisata täynnä. Voi vittu kun on perseestä.

Siitä lähtien, kun löysin The Crüxshadowsin – joka oli muisteluideni perusteella 2007, ehkä – tämä on ollut ehdoton suosikkisynttäribiisini. Suosikki siitä huolimatta, että se pistää aina ajattelemaan kaikenlaista ahdistavaa kakkaa ja saa mielen matalaksi. Tai oikeastaan se on suosikki siksi, että se saa ajattelemaan, mutta sitten se ajatteleminen ja ajattelemisen aiheet tuottaa paskaa mieltä. Tai jotain.

Tänään on syntymäpäiväsi
mutta se voi olla elämäsi viimeinen päivä
Mitä teet jos huomenna kaikki on mennyttä?

Mikä tässä elämässä sitten tosiaan on tärkeintä? Kuka haluat olla ennen kuin kuolet? Mentiinpäs nyt syvälle, mutta on sielläkin välillä hyvä käydä. Toivottavasti päästään vielä joskus ylös. Kovasti tykkäilen näistä lyriikoista.

Musiikillisestikin tämä on tällaista kivan synkkää. Erityisesti pidän tuosta viulun sekoittamisesta tummaan synthpop-poljentoon. Laulajan ääni on varsin persoonallinen, ja se aiheutti aikanan minulle ristiriitaisia tunteita, mutta pikkuhiljaa päädyin lopputuloksene, että ainakin tähän musiikkiin se sopii vallan mainiosti.

Jos kiinnostaa katsastaa The Crüxshadowsilta jotain muuta, voi kokeilla vaikka näitä: Perfect, Defender ja erityisesti Eye of the storm. Synttäribiisistä taas löytyy ihan kuunneltava cover täältä.

Kommentit