Suuri ja mahtava

Neuvostoliiton/Venäjän kansallislaulu

Nyt on ehkä vähän yllättävä biisi. Mutta sehän on vain hyvä.

Neuvostoliiton – ja myöhemmin uusilla sanoilla Venäjän – kansallislaulu. Ai jumalauta, että tämä on kova. Olipa itänaapurista, sen historiasta, nykyajasta ja päättäjistä mitä mieltä tahansa, ei tästä kappaleesta voi olla pitämättä. Ehkä mahtipontisin ja hienoin kansallislaulu koskaan ikinä missään. Siinä ensimmäinen syy, miksi tämä listalle päätyi.

Toinen syy on, että tähän liittyy semikoominen anekdootti. Minulla oli tämä joskus soittoäänenä ihka ensimmäisessä puhelimessani, joka minulla oli käytössä myös rippikoulun aikaan. Rippileirillä oli sitten sellainen vierailupäivä, että vanhemmat ja kummit sun muut olivat kyläilemässä. Ohjelmaan kuuluis sitten myös lipun lasku joskus illan tullen. Hieman kiusalliseksi tilanne meni, kun Suomen lippu tuli hiljalleen tangosta alas, ja Teemulla alkoi taskussa soimaan "Oi suuri ja mahtava Neuvostoliitto" – toki pelkkänä Nokia 6110:n piipityksenä eli ilman sanoja, mutta kuitenkin.

Muistan, että noin kävi, mutta en kyllä oikeastaan muista, aiheuttiko se lopulta sen kummempaa hämmennystä. Luultavasti hiljensin puhelimeni melko vilkkaasti. No, ihan hassun hauskan hupaisa muisto joka tapauksessa.

Kommentit