Lopullista fantasiaa

Final Fantasy -pelisarjan (joidenkin osien) musiikit

Tänään on sikäli poikkeava postaus, että kyseessä ei ole yksi biisi vaan koko pelisarjan musiikit.

Viittasin pikaisesti Final Fantasy -musiikkien säveltäjään, Nobuo Uematsuun, Twin Peaksia käsittelevässä postauksessani toukokuussa. Final Fantasy -pelisarjan musiikkeja ja Uematsua on hehkutettu aina ja iänkaikkisesti, mutta eipä syyttä. On nämä sellaisia teoksia, että huhheijaa.

Listasin alle nyt joitakin, jotka erityisesti lämmittivät mieltä. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä vaan lähinnä järjestyksessä sen mukaan, miten ne tulivat mieleen tai löytyivät Youtubesta.

Minä en edes ole mikään ultimaattinen FF-fani. Olen pelannut osiaa VII, VIII, IX ja X, enkä yhtään niistä koskaan läpi. Sen vain muistan, että kaikkia pelatessa olen nauttinut musiikeista suuresti. Loppupeleistä muistan kuitenkin varsin harvoja yksittäisiä kappaleita paikan tai tapahtuman nimellä. Mutta alla tosiaan joitakin.

Listattuna on pääosin sarjan VII-osan biisejä, koska sitä olen viimeisimmäksi pelannut uudestaan, joten sen musiikki on parhaiten mielessä. Tuo yksi biisi sarjan X-osasta oli oikeastaan itselleni yllätys, että edes muistin sen. X on kuitenkin kai se, jota kaikkein vähiten aikanaan pelasin.

Jos näistä pitäisi yksi suosikki valita, olisi se tuo Black mages village IX-osasta. Se on vain niin mainio. Muistan silloin aikanaan peliä pelatessani pyörineeni siellä pitkiä aikoja siellä kylässä, jossa tuo musiikki soi ihan vain sen takia, että se soi. Tykkään. Muutkin ovat toki hienoja.

Jos tuosta VII-osan pomotaistelubiisistä, Fight on! -triolikompitteluiloittelusta haluaa kuulla vähän metallimman version, kannattaa suunnata tänne kuuntelemaan Powerglowea.

Loppuun vielä maininta, että kannattaa huomioda alla olevian videoiden olevan puolituntisia versioita pelien musiikeista. Siis niin, että se muutaman minuutin pätkä toistuu, toistuu ja toistuu. Eli ei ehkä kannata ihan uteliaisuuttaan ruveta koko videoita kuuntelemaan.

Kommentit