Aurinko kun päätti retken

Tapio Rautavaara tai joku muu: Päivänsäde ja menninkäinen

Päivänsäde ja menninkäinen on varmasti tuttu jo lapsuudesta. Se on klassikko. Kaikki tietävät sen, ja sietääkin tietää. On hieno biisi.

Myöhemmässä vaiheessa tämä tuli minulle merkityksellisemmäksi, kun Mestaria kunnioittaen -levy ilmestyi ja päätyi minunkin autooni. Siinä oli siis covereita Tapio Rautavaaran biiseistä, joista Vuokko Hovatta lauloi tämän. Luultavasti hänen versiotaan olen tästä eniten kuunnellut, vaikka versioita tästä kyllä riittää.

Mutta joo, on siis hieno biisi. Hieno tarina, hieno melodia. Kaiken kaikkiaan hieno.

Alek Száhala ja Nomic soittelivat aikanaan lastenmusasetin jossain ulkoilmatapahtumassa. Setistä löytyy myös vallan mainio freeformahtava reiviversio Päivänsäteestä ja menninkäisestä. Sitä voi kuunnella täällä – biisi siis alkaa tuossa setissa kohdassa 1:07:23, johon tuo linkki vie suoraan, jos homma toimii niin kuin pitää.

Ai niin, älkää herran jestas kysykö, kuka helvetti on keksinyt laittaa Fifty shades of Grey -matskua yhteen Päivänsäteen ja menninkäisen kanssa, mutta tuollainen tekele Hovatan versiosta Sinäputkestä löytyi. En ota tästä tapauksesta mitään vastuuta.

Kommentit